Hunting Energy Services

Schréder INDUBAY verdrievoudigt lichtniveau en bespaart toch 30% energie

Hunting Energy Services schakelde Schréder in om de volledige verlichting van het pand te vervangen voor nieuwe armaturen van Schréder. Dit resulteerde in een sterke verbetering van het lichtniveau, terwijl het totale energieverbruik juist aanzienlijk is verlaagd.


De bestaande loodsverlichting was verouderd. Visser is General Manager Well Test & Process Systems bij HES: "De verlichting was aan vervanging toe en er waren diverse problemen met het schakelen van de verlichting. Ook willen wij graag vergroenen en besparen op energieverbruik." Het gemeten lichtniveau op locatie was laag (100-150lx) en liep steeds verder terug. Door het slechte zicht ontstond er een onprettige werkomgeving: "Samen met Schréder is een plan opgesteld om de verlichting te vervangen."


Efficiënt vervangen met voorkennis

Voor de vervanging heeft Schréder eerst een lichtberekening gemaakt. De bestaande situatie was hierin gunstig, want om het gewenste lichtniveau te behalen was een 1-op-1 vervanging van de bestaande armaturen genoeg. Dat scheelt weer onnodig installatiewerk en dus kosten. Schréder heeft samen met een installatiepartner de armaturen in de loods vervangen voor Schréder INDU BAY GEN3. Tegelijkertijd zijn oude TL armaturen vervangen door INDU LINE GEN3 om het lichtniveau direct te verbeteren en consistent te houden. Het bijgelegen kantoor is ook meegenomen in het traject. De inbouwarmaturen zijn vervangen door INDU PANEL armaturen voor een uniforme uitstraling


Doordacht en duurzaam 

Na het persoonlijke contact via Brent Compeer koos Hunting Energy Services voor energiezuinige werkplaatsverlichting van Schréder. Als organisatie in de energiesector weet HES als geen ander hoe belangrijk het is om te besparen. Met uitgedachte modellen weten de Schréder LED armaturen het lichtniveau te verdrievoudigen en toch 30% energie te besparen. Zelfs in stoffige en vochtige omstandigheden biedt de INDU BAY hoge prestaties over een extra lange levensduur. Daarnaast is het mogelijk om de industriële lichtoplossing te integreren in gebouwbeheersystemen (BMS). Een strategische aanwinst!


Een tevreden klant

De doelen van de verlichting zijn ruimschoots behaald. Het gemeten lichtniveau in de loods is nu 350-400lx, wat een verdrievoudiging is tegenover de oorspronkelijke situatie! Ook de gelijkmatigheid van 60% betekent dat het licht ook goed wordt verspreid en er minder schaduw is van grote objecten die in de loods staan. Door de 110˚ breed stralende optiek van INDU BAY GEN3 is er ook veel meer zicht op de kraanbanen. Omdat alle armaturen met dezelfde lichtkleur zijn uitgevoerd (4000k) geeft het geheel een rustig gevoel. 

Visser is te spreken over de opbrengst: “We zijn super tevreden met hoe het licht is verbeterd. De montage verliep soepel en door de toegenomen hoeveelheid licht zie je veel beter wat je doet. Dat werkt fijner.” Ook voldoet de verlichting nu aan de ‘NEN-EN 12464-1:2011 en’ normering.


INDU lijn 

In totaal zijn er 40 onderhoudsarme armaturen geplaatst. 

Olieweg
Velsen-Noord - Nederland
Netherlands

Замовник

Hunting Energy Services B.V.

Застосування

32 stuks
INDU BAY GEN3
2 stuks
INDU LINE GEN4
6 stuks
INDU PANEL

De Schréder INDU BAY GEN 3 armaturen zijn in hoogte verstelbaar en uitermate geschikt voor industriële ruimtes zoals magazijnen en loodsen. Het schoonhouden van deze armaturen is eenvoudig dankzij het gematteerde glas aan de onderzijde en IP66 classificatie. Ook de Schréder INDU LINE GEN3 en de Schréder INDU PANEL 1 zijn bestemd voor jarenlang gebruik. 


INDU-armaturen bij uw organisatie? 

Wilt u zoals de hele divisie van HES in Velsen-Noord ook energie besparen én een verbeterd lichtbeeld?
Voor industriële vraagstukken staat industrie expert Brent Compeer u graag te woord.