Gemeentewerf

Slimme verlichtingsoplossing bespaart energie en biedt moderne uitstraling

Op de Gemeentewerf in Oss komen verschillende diensten samen en is er een continue doorstroom aan goederen en vervoer. Op dit terrein zijn elf Zylindo armaturen geplaatst die worden aangestuurd door het Owlet IoT systeem in combinatie met PIR sensoren. Er is gekozen voor dit specifieke armatuur omdat het een moderne uitstraling geeft én energiebesparend is.


PIR sensoren en Owlet IoT

In de armaturen zijn PIR sensoren geplaatst die bij bewegingsdetectie het lichtniveau opschalen via het Owlet IoT systeem. In het Zylindo armatuur is de PIR sensor in de voet geplaatst, zodat deze aan de buitenkant niet zichtbaar is. Door middel van het Owlet IoT besturingssysteem kan de gemeente zelf bepalen hoeveel procent licht de Zylindo armaturen verspreiden. In deze situatie geven de armaturen standaard tien procent licht en wanneer de PIR sensor beweging detecteert, verspringt het percentage naar 100. Ook is het mogelijk om via Owlet IoT het energieverbruik te beheren, pieken te detecteren en het licht te dimmen per armatuur. 
Je kunt zelfs dagelijks of wekelijks storingsrapportages ontvangen zodat je direct je aannemer of netbeheerder kan inschakelen.

Singel 1940-1945 300
Oss
Netherlands

Замовник

Gemeente Oss

Застосування

Door het gebruik van het Owlet IoT besturingssysteem is er zóveel mogelijk wat betreft lichtoplossingen. Zo kan de gemeente veel beter aan klantvragen voldoen en tevens energie besparen.

Martijn Duijts
Vakbeheerder Openbare Ruimte - Gemeente Oss

Enorme energiebesparing

Op de gemeentewerf zijn een aantal parkeervakken beschikbaar waarbij het Owlet IoT systeem goed van pas komt: de vakken zijn donker totdat iemand aan komt rijden. In winterse periodes word je vanaf de werkplek naar de auto bijgelicht, waarna het licht automatisch dimt. Doordat de gemeente Oss zo enthousiast is over het Owlet IoT systeem zijn er inmiddels meerdere pilots gestart en worden diverse plekken via dit besturingssysteem verlicht.

De verlichtingsinstallatie is eenvoudig te beheren via het Owlet IoT systeem.

Martijn Duijts is Vakbeheerder Openbare Ruimte bij de gemeente Oss, hij vertelt over enkele ideeën die verder uitgewerkt worden: ‘Over het algemeen komt niemand in de nacht op een industrieterrein en door middel van het Owlet IoT systeem in combinatie met PIR sensoren kunnen we de lichten ’s nachts dimmen of zelfs uitlaten. Op die manier bespaar je ontzettend veel energie! Mocht er iemand het industrieterrein op of afrijden, dan wordt de rijbaan automatisch verlicht doordat de PIR sensoren beweging detecteren en de verlichting inschakelen voor een bepaalde tijd.’

Inspringen op de behoefte

De gemeente Oss staat dichtbij haar bewoners en er komen regelmatig vragen binnen over de verlichting.

We voldoen momenteel makkelijker aan klantvragen omdat we sneller kunnen schakelen. Als bewoners last hebben van de verlichting omdat deze na 23.00 uur te fel schijnt, kunnen we met deze toepassing  de verlichting dimmen door middel van het Owlet IoT systeem. We proberen echt mee te denken en dat vinden onze bewoners erg prettig. Het systeem is toekomstgericht en zo kunnen we blijven innoveren in de gemeente.


Superieure kwaliteit met Zylindo

Het Zylindo armatuur is ultramodern maar creëert een fijne sfeer en is gericht op het verlagen van het energieverbruik. Zylindo is in twee versies verkrijgbaar: met een gladde cilinder (zoals op de gemeentewerf in Oss is gerealiseerd) of met een grote bovenkap – hierdoor draagt de Zylindo bij aan de verbetering van de identiteit van een stad. Ook biedt Zylindo een superieure kwaliteit van verlichting én verbetert het visuele comfort. Dit gebeurt door het toevoegen van de optionele diffuser, die mensen in stedelijke omgevingen begeleidt en meer uitnodigende en veiligere plaatsen creëert.