Magazijn Rhenen

Upgrade magazijn Schréder met INDU BAY

De verlichting van het Schréder magazijn in Rhenen is volledig vervangen. Er is LED-verlichting geplaatst inclusief twee verschillende besturingssystemen waardoor er veel energie bespaard wordt. Een flinke upgrade voor het magazijn!


Helvar en Nedap
In het magazijn zijn besturingssystemen geïnstalleerd van Helvar en Nedap. Hiermee kan de verlichting per positie exact worden aangestuurd. Dit gebeurt met behulp van high bay sensoren die aan het plafond zijn gemonteerd. De installatie is zo gerealiseerd dat de gangpaden deels worden gedimd naar 10 en 50%. Als er geen beweging is in de gangpaden wordt de verlichting uitgeschakeld. Op die manier is er sprake van een forse energiebesparing. De ene helft van het magazijn beschikt over het Helvar besturingssysteem en de andere helft over Nedap. Het grote verschil tussen deze twee systemen is dat Helvar een bekabeld systeem is en Nedap draadloos werkt. De functie is exact hetzelfde en deze twee besturingssystemen zijn specifiek ontwikkeld voor indoor projecten.


Voordelen met LED-verlichting
INDU BAY is een volledig op zichzelf staand armatuur, de verlichting van het armatuur wordt geregeld via een DALI signaal. Er is gekozen voor dit armatuur omdat INDU BAY specifiek is ontwikkeld voor het werk in magazijnen. In totaal zorgt dit armatuur voor 60 tot 70% energieverbruik ten opzichte van de eerdere armaturen. Het lichtniveau is gelijkwaardig aan de oude armaturen, maar LED-verlichting heeft een grote bonus. Medewerkers kunnen meer zien met LED-verlichting omdat het witter licht is en dat komt de prestaties ten goede.


INDU BAY creëert comfortabele werkomgeving
Het INDU BAY armatuur is toonaangevend voor industriële verlichting en sluit daarom perfect aan op de behoeften voor het magazijn in Rhenen. Door de efficiëntie en veelzijdigheid levert INDU BAY de beste oplossing op de huidige markt voor high-bay toepassingen. Dit dankzij de aanzienlijke energiebesparing die het armatuur genereert en de toekomstige prestatie die het levert. De medewerkers in het magazijn geven aan dat de nieuwe verlichting meer contrast geeft inclusief wit licht en een betere kleurherkenning. Kortom: INDU BAY zorgt voor een prettige werkomgeving.
 

Tasveld 2
Rhenen
Netherlands