Parcul Central Swidnica

Iluminatul creează oaza urbană nocturnă care merge mână în mână cu economii substanțiale de energie electrică

Orașul Swidnica investește în infrastructura sa de mai mulți ani pentru a revitaliza centrul orașului și a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

În martie 2017, consiliul local a lansat un plan de renovare a parcului central vechi de 100 de ani și transformarea acestuia într-un spațiu deschis vibrant, orientat către comunitate. Planul era de a reface infrastructura istorică și de a revitaliza acest parc de 12 hectare printr-o serie de promenade pitorești, spații de joacă și zone de relaxare.

Ca parte a renovării, a fost esențial ca parcul să rămână un spațiu public sigur și primitor când apune soarele. Consiliul a dorit un sistem de iluminat durabil care să creeze nu numai un sentiment de bunăstare, ci să încurajeze o utilizare mai diversă a spațiilor, precum și să evidențieze diferitele caracteristici arhitecturale din parc.

Am elaborat o soluție integratoare de design cu o varietate de aparate de iluminat pentru a crea un sentiment de deschidere, pentru a spori caracterul parcului și pentru a oferi un cadru vioi pe timp de noapte. Nivelul de iluminare a fost stabilit pentru a respecta reglementările și pentru a echilibra diferitele activități care pot avea loc - facilitând periplul și evitând o abordare identica pentru un spațiu amenajat de mari dimensiuni.

Aparatul de iluminat Pilzeo iluminează toate căile principale, conectând intre ele spațiile deschise. Instalate pe stâlpi maro, acestea se integrează discret în decorul natural. Oferă o lumină albă caldă cu un CRI ridicat pentru a dezvălui culorile cu precizie, permițând oamenilor să se deplaseze în siguranță prin parc și să profite din plin de peisajul verde luxuriant. De asemenea, asigură un nivel ridicat de confort vizual, astfel încât oamenii să poată sta să se relaxeze cu ușurință. În plus, acestea nu au problemele de poluare luminoasă a vechilor aparate de iluminat.

SCULPdot iluminează cele 3 podețe din parc cu o lumină albastră, accentuând liniile și texturile curate ale acestora pentru a le oferi o identitate puternică în parc.

 Pergolele din parc sunt iluminate de proiectoarele Terra Midi și Trasso, creând spații confortabile pentru a scăpa de zgomotul orașului, a admira priveliștile și de a contempla cerul,  noaptea.

Proiectoarele cu LED Neos iluminează coroana copacilor pentru a evidenția frumusețea lor naturală și a insufla un sentiment de calm. Pereții vechi de piatră din jurul straturilor de flori sunt iluminate de Bloco LED pentru ghidare discretă.

Prin modernizarea acestor aparate de iluminat LED eficiente din punct de vedere energetic, orașul va maximiza economiile de energie electrică, va extinde ciclurile de mentenanță și va reduce emisiile de carbon.

Orașul este încântat de renovările care au transformat parcul într-o oază urbană, creând în același timp un mediu extrem de durabil și după întuneric.

Noul sistem de iluminat a câștigat premiul pentru cea mai bună investiție în iluminat din 2018 într-un concurs organizat de Asociația Poloneză a Industriei de Iluminat. Asociația a remarcat în mod deosebit modul în care iluminatul a creat un spațiu public superb, unde locuitorii își pot petrece timpul sau își pot urmări hobby-urile odată cu încheierea zilei lor de lucru, îmbunătățind calitatea, siguranța și vibrația orașului Swidnica.

Central Park
Swidnica
Poland

Customer

Town of Swidnica