Mensen in de Verlichtingsbranche: Annik Vanbuggenhout

Annik Vanbuggenhout - Schréder BE
Annik Vanbuggenhout
Internal Sales Responsible - Schréder BE

Bedrijven worden gedefinieerd door de mensen die ervoor werken: Schréder is al meer dan een eeuw toonaangevend op het gebied van verlichting dankzij zijn medewerkers wereldwijd. Life@Schréder is de plek waar we de verhalen vertellen van de mensen die Schréder maken tot wat het is, met aandacht voor de 70 landen waar we actief zijn, de verschillende loopbaantrajecten en onze collectieve toewijding aan uitmuntendheid in verlichting.


Van het uitvinden van een geheel nieuw verlichtingssysteem voor de Kanaaltunnel tot het helpen van gemeenschappen bij het bereiken van duurzaamheidsdoelen met verlichting die het natuurlijke bioritme respecteert en hun karakter weerspiegelt, wij creëren ruimtes waarin mensen graag wonen. Achter elk high-profile project, elke verzonden en geïnstalleerde bestelling en elke verlichtingsinnovatie staat een ongelooflijk administratief team. Annik Vanbuggenhout maakt er al meer dan twintig jaar deel van uit en werkt in ons servicecentrum in Bornem, België, waar ze een essentiële rol speelt in het verlenen van Schréders befaamde klantenservice.


Ik ben geboren en getogen in Bornem…

En ik werk hier nu al een paar jaar. Toen ik klaar was met school ging ik meteen aan de slag bij een financiële instelling in Brussel; voor een jong meisje in die tijd was dat best spannend. Hoewel het een interessante baan was, besefte ik al snel dat ik niet in het bankwezen wilde blijven werken en dat ik ook iets dichter bij huis wilde.


Er was een baan beschikbaar bij Schréder…

Ik begon dichter bij huis te kijken en er kwam een vacature vrij bij Schréder voor een verkoopbinnendienstmedewerker. Ik solliciteerde, kreeg de job en dat was het begin van een lange carrière! Wat leuk is, is dat veel van mijn collega's in Bornem hier ook al jaren werken. Veel van hen zijn van plan om te blijven tot hun pensioen... het is een heel leuk bedrijf.


Een typische dag bestaat niet…

Er zijn altijd nieuwe dingen te leren, nieuwe uitdagingen op te lossen. Vroeger was werken als administratief medewerker letterlijk orders of offertes verwerken en telefoneren met klanten. Nu is er veel veranderd en is het papierloze bureau de nieuwe standaard.
We behandelen projecten van begin tot eind: de eerste offerte, het in productie nemen, de contacten met de afdeling Applicatie/Engineering... elke fase totdat je de afleverbon ontvangt en weet dat je klant de goederen heeft ontvangen.


Ik werk ook met klanten…

Ik behandel ook het administratieve gedeelte van de claims van klanten. Op alles wat we doen zit garantie en hoewel problemen zeldzaam zijn, willen we ze graag snel oplossen. Dit betekent dat ik rechtstreeks contact opneem met de klant, een dossier samenstel, transport regel om defecte producten op te halen, ze laat repareren en ze weer terugstuur naar onze klant.


… en we ontwikkelen ons intern ook. 

Ik werk samen met Anne Copin, onze marketing- en communicatiemanager, aan marketingmateriaal en we maken ook deel uit van een groepsbreed proces om over te stappen op een nieuw ERP-systeem om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de klantervaring wereldwijd te verbeteren. Dit gaat gepaard met veel opschonen van gegevens, iets wat voortdurend moet gebeuren en nog een nieuw aspect van mijn functie is.

Annik supported the team working on the new lighting for Antwerp's Central Station, making sure the orders were delivered on time


Voordat ik bij Schréder begon te werken was het me al opgevallen dat hun armaturen…

Schréder is een innovatief bedrijf. Ik ben vooral gek op het werk dat we in Antwerpen hebben gedaan - het ziet er fantastisch uit. Bornem ligt net buiten Antwerpen en het is altijd een plezier om het te bezoeken. Ons laatste project is het Centraal Station dat iets meer dan een maand geleden werd ingehuldigd. Het wordt regelmatig verkozen tot een van de mooiste treinstations ter wereld, dus we zijn blij dat we eraan hebben mogen werken. Onze verlichting toont ook de ware glorie van de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Vandaag de dag is het verlichtingsarmatuur een slim armatuur geworden en maakt het deel uit van een hele reeks stedelijke netwerken.

Dat betekent meer dingen om over te leren…

Schréder is niet alleen een vernieuwer in verlichtingservaringen, maar blijft ook innoveren in nieuwe processen en tools. Tools zoals Teams, E-learnings en klassikale trainingen zorgen ervoor dat we allemaal gemotiveerd blijven en blijven leren. Door de jaren heen is mijn rol bij Schréder erg veranderd en werk ik nu voor verschillende afdelingen waar ik veel interessante dingen doe. Het is altijd een nieuwe uitdaging en elke keer ben je weer gemotiveerd om aan de slag te gaan.


Het biedt ook een geweldige balans tussen werk en privé...

In de zomer fiets ik naar het werk, net als veel van mijn collega's - het is een geweldige locatie. Vlaanderen heeft een geweldige fietsinfrastructuur, met veel speciale paden, waaronder een aantal geweldige verlichtingsprojecten. In mijn vrije tijd lees ik graag, jog ik en reis ik graag als we de kans krijgen.

Volg Annik op LinkedIn