Mensen in de Verlichtingsbranche: Yasmin Graham

Yasmin Graham - Sylvania Schréder
Yasmin Graham
Application Support - Sylvania Schréder

Bedrijven worden gedefinieerd door de mensen die ervoor werken: Schréder is al meer dan een eeuw toonaangevend op het gebied van verlichting dankzij haar medewerkers wereldwijd. Life@Schréder is de plek waar we de verhalen vertellen van de mensen die Schréder maken tot wat het is, met aandacht voor de 70 landen waarin we actief zijn, de verschillende loopbaantrajecten en onze collectieve toewijding aan uitmuntendheid in verlichting.
 

Yasmin Graham kwam in augustus 2021 bij Schréder werken, als onderdeel van Sylvania dat in 2020 door Schréder werd overgenomen als onderdeel van hun aankoop van de verlichtingsdivisie van Gerard Group. Ze werkt in Application Support en maakt deel uit van een team dat intern bekend staat als het "Zwitsers zakmes". Dit team houdt alles in beweging op administratief niveau, waardoor onze ingenieurs vlaggenschipprojecten kunnen bouwen zoals NorthConnex, een negen kilometer lange tunnel met twee buizen en twee rijstroken in Sydney. 


Ik kom oorspronkelijk uit de Filippijnen... 

Ik ben daar geboren en kwam naar Australië toen ik 18 was. Ik heb boekhouding gestudeerd, dus mijn eerste baantjes waren in de financiële wereld. Ik ben overgestapt naar een klantenservice functie bij een bedrijf genaamd Clipsal, dat deel uitmaakte van de Gerard Lighting Group. Ik verhuisde om praktische redenen naar Pierlite, een ander onderdeel van de Gerard Group - ze gingen het kantoor van Clipsal verhuizen en mijn zoon was toen nog jong, dus ik ruilde een uur rijden in voor 10 minuten rijden - en sindsdien ben ik in de verlichting blijven werken! 
 

Ik werd analist...

Bij Pierlite werkte ik ook op de klantenservice. Ik werkte in verschillende secties op verschillende tijdstippen: bestellingen verzamelen, producten verzenden en het inschatten van projecten met productaanbevelingen. Tegen die tijd wist ik hoe alle systemen werkten, dus was ik een goede kandidaat om in te vallen voor een collega die met zwangerschapsverlof ging. Hierdoor werd ik opgeleid tot prijs- en korting analist. 
 

In 2021 verhuisde ik naar Schreder...

Angélia Fonseca, voor wie ik eerder bij Gerard Lighting Group had gewerkt, was met de overname bij Schréder komen werken. Zij heeft me altijd aangemoedigd om verschillende functies uit te proberen en stelde voor dat ik zou solliciteren. Hierdoor kwam ik in 2021 bij het team Systeeminformatie als Application Support, waar ik rapporteerde aan Debbie Connolly.
 

Ik zorg voor onze database en systemen...

Eigenlijk moet alles wat in het systeem staat, worden aangemaakt of bijgewerkt. Bijvoorbeeld productcodes die moeten worden aangemaakt voor onze nieuwe activa en het onderhouden van de bestaande systemen maakt deel uit van mijn rol. Als iemand een rapport nodig heeft om te zien hoe een bepaald product presteert, dan help ik hem of haar daarmee. Mensen uit elk team en elk onderdeel van het bedrijf komen naar ons toe en we zorgen ervoor dat alles blijft draaien. We kennen Movex, het systeem dat we gebruiken, al heel lang, dus we krijgen aanvragen van iedereen.


Schréder is een heel groot bedrijf...

Het is zeker een aanpassing geweest om onderdeel te zijn van een overzees bedrijf, met het hoofdkantoor van Schréder in België. We horen veel goede dingen over de toekomst en plannen van het bedrijf, vooral als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen - we hebben een geweldige “Samen voor onze toekomst”-strategie. Het is ook goed dat we vanuit huis kunnen werken. Ik kom meestal naar kantoor, maar sinds de Covid pandemie is het flexibeler geworden. We zijn ook op vrijdag vroeg klaar, in lijn met de fabriekstijden, wat een leuk extraatje is.
 

En de mensen maken het bedrijf tot wat het is... 

Ik werk nu al meer dan 10 jaar met min of meer dezelfde mensen. Ze zijn echt als een familie voor me: soms komen we zelfs in het weekend bij elkaar. Ik help graag collega's en ik word altijd gevraagd om mijn kennis met ze te delen.


Mijn favoriete project waaraan we hebben gewerkt...

Gisteren hadden mijn man en ik het nog over Grand Central Station in New York. Toen zeiden we dat de nieuwe renovatie van Sydney Central Station er nog beter uitziet: het is helemaal opnieuw gebouwd en ziet er absoluut schitterend uit. Dus ik zei tegen mijn man, we hebben een deel van de verlichting gedaan; we maken er deel vanuit!
 

Buiten het werk...

Familie is alles voor me - ik ben toegewijd aan mijn man en mijn twee zoons. Ik ben ook erg actief in onze kerk: we zijn baptisten en het geloof is erg belangrijk voor ons gezin. In het weekend zie ik ook geregeld vrienden en het weekend vliegt voorbij. Daarnaast moet ik ook op mijn jongste zoon passen tijdens de schoolvakanties.

yasmin Graham from Sylvania Schréder shaved her hair off to raise money for leukemia foundation
Collega's hielpen Yasmin met het afknippen van haar haar om geld in te zamelen voor de Leukemie Stichting.

 

Ik doneer ook mijn haar aan mensen die tegen kanker vechten...

In 2015 heb ik voor het eerst al mijn haar afgeschoren en gedoneerd aan mensen die tegen kanker vechten. Eigenlijk was ik al tijden niet naar de kapper geweest en toen kreeg de zoon van mijn beste vriendin, die toen acht was, de diagnose bloedkanker. Een vriendin vertelde me over de Leukemia Foundation en ik zamelde geld voor hen in toen ik mijn haar liet knippen. Het haar zelf heb ik gedoneerd aan Hair With Heart, zij maken pruiken voor mensen met een ziekte.

Mijn haar groeit heel snel, dus kort daarna deed ik het nog een keer. Toen verloren we helaas een goede vriend aan de ziekte van Kahler, dat zette me ertoe aan om het voor de derde keer te doen. Vorige maand (maart 2024) besloot ik voor de vierde keer te doneren, toen mijn haar bijna tot mijn middel was gegroeid en ik hoop over drie jaar weer te doneren. Het is een hele verplichting - niet verven, niet knippen en je moet chemische producten vermijden, maar het geeft veel voldoening om te weten dat je een verschil maakt voor mensen die het zo moeilijk hebben.

Kom in contact met Yasmin op LinkedIn