Retrofit oplossing

Wanneer een armatuur nog best even mee kan maar de lichtbron aan vervanging toe is, biedt retrofit een duurzame uitkomst. Door het uitwisselen van het binnenwerk met een LED-variant, krijgt het armatuur een tweede leven. Dit is ook de perfecte oplossing voor het behoud van uw stadsbeeld. Schréder biedt hoogwaardige kant-en-klare retrofit aan voor een aantal armaturen, en voor uw andere armaturen bieden wij maatgemaakte oplossingen. Schréder retrofit geschiedt uitsluitend met de hoogwaardige kwaliteit die u van ons gewend bent, zodat het armatuur nog jarenlang meekan.

Duurzame retrofit oplossing voor gemeente Tilburg

Beter verlicht

Met de nieuwste verlichtingstechniek en elektronische systemen produceert de Schréder retrofit oplossing een uitstekende lichtkwaliteit, die nagenoeg gelijk is aan die van een nieuwe armatuur. Beheerder Patrick van de Wiel van de Gemeente Tilburg heeft als test achttien SAFFIER-armaturen op de Conservatoriumlaan laten retrofitten. Patrick vertelt:

De retrofit in onze SAFFIER armaturen biedt een merkbaar verschil met de CDO verlichtingsbronnen die er eerst in zaten. We vinden het zelf een veel prettiger licht geven. En doordat de led-plaat lager in het retrofit armatuur ligt, kon nu met lenzen ook het trottoir achter de armatuur mooi gelijkmatig verlicht worden.

Retrofit oplossing voor Schréder Saffier armaturen

Duurzaam hergebruik

Met verledding kan tot 70% energieverbruik bespaard worden in vergelijking met conventionele lichtbronnen. LED-retrofit bespaart u niet alleen energie en onderhoud, het bespaart ook op gebruikt materiaal. Bij retrofit wordt een groot gedeelte van het armatuur hergebruikt en de rest duurzaam gerecycled. Patrick legt uit: "In Tilburg hebben we veel SAFFIER armaturen staan die ongeveer tien jaar oud zijn. De armaturen kunnen nog prima mee, maar ze zijn net geplaatst voor de led-generatie. We zijn druk bezig met de transitie naar LED en deze SAFFIER armaturen kunnen we voor een groot gedeelte duurzaam hergebruiken."

Kwaliteit van LED-retrofit

De retrofit is eenvoudig uit te voeren en door het gebruik van hoogwaardige componenten zijn ze zeer onderhoudsarm. Dat heeft ook een positieve invloed op de beheerkosten. Schréder levert uitgebreide beschrijvingen die u begeleiden in het uitvoeren van de retrofit.

Kant-en-klare retrofit modules beschikbaar voor SAFFIER, ALURA, EVOLO, BELGICA en meer

Kant-en-klare modules

Schréder biedt standaard retrofit-modules voor onder andere de:

  • SAFFIER
  • ALURA
  • EVOLO
  • BELGICA
  • ..............

Ook bestaat de mogelijkheid om uw armaturen gelijk te verslimmen.

Schréder STUDIO tweaks existing luminaires or designs iconic solutions to meet our customers aspirations

Oplossing voor úw armatuur

Naast de aangeboden kant-en-klare modules, levert Schréder ook maatwerk voor andere typen armaturen. Of u nu op zoek bent naar retrofit in lantaarns voor kasteelterreinen of armaturen voor een bazaar in oosterse sferen, we kunnen op maat gemaakte oplossingen creëren om aan uw specifieke behoeften te voldoen. De expertise van Schréder STUDIO omvat ook het achteraf inbouwen van bestaande armaturen of het volledig nabouwen van historische lantaarns met moderne LED-technologie. In overleg bieden we dit ook aan voor armaturen afkomstig van andere fabrikanten.

Verslimmen en certificeringen

Uw armatuur kan ook direct verslimd worden zodat uw armatuur in Schréder EXEDRA of uw eigen beheersysteem opgenomen kan worden. We hanteren daarvoor standaarden als Zhaga-D4i en SR-ready. Schréder biedt de mogelijkheid voor EMC validatie van het retrofit armatuur.


Meer weten over onze retrofit oplossingen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.