Grootschalige vervanging - ABG gemeenten

Gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen voorzien van nieuwe LED-verlichting van Schréder

De ABG-organisatie bestaat uit drie gemeenten – Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen – en is gelegen in de provincie Noord-Brabant. Sinds 2016 werken de medewerkers samen in één ambtelijke organisatie. De drie gemeenten blijven zelfstandig en beschikken ieder over hun eigen gemeenteraad. De ABG-organisatie levert alle producten en diensten voor de drie gemeenten.
 

In 2016 heeft de ABG-organisatie een bestek op de markt gebracht voor het vervangen van de oude openbare verlichting door LED-technologie met slimme drivers en een intelligent beheersysteem. Deze heeft Schréder, in samenwerking met Heijmans, op basis van een goede prijs-kwaliteit verhouding tezamen met zeer goede lichtniveaus in opdracht mogen zetten.

Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen
Netherlands

Socio(s)

Heijmans
2800 stuks
AXIA2
974 stuks
FRIZA
80 stuks
ALURA LED
12 stuks
KIO LED

Energiezuinige verlichting

De openbare verlichting van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen bestaat uit ongeveer 7.500 armaturen. Vanaf september 2017 tot juli 2018 zijn er ongeveer 4400 armaturen op basis van hun technische levensduur vervangen. Schréder heeft in totaal 2800 Axia 2 armaturen, 974 Friza armaturen, 442 Starlight armaturen, 80 Alura LED armaturen en 12 Kio LED armaturen geleverd. “Door te kiezen voor verschillende armaturen, van klassiek en sfeervol tot modern en functioneel, sluit de stijl van het armatuur perfect aan op de omgeving. Tegelijkertijd wordt er geprofiteerd van aanzienlijke energiebesparingen, goede prestaties en een lange levensduur dankzij de toepassing van LED-technologie en slimme software.”, aldus Rob Megens, Area Sales Manager bij Schréder B.V. In alle armaturen is, af fabriek, een OLC module ingebouwd om na installatie te kunnen werken met het Luminizer beheersysteem van Luminext.

Grootschalige vervanging openbare verlichting Gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen

Slimme verlichting

Alle armaturen zijn voorzien van slimme software, waardoor het voor de gemeenten mogelijk wordt om de verlichting op afstand te beheren. Zo krijgen zij automatisch een melding van een storing of een defect. Door middel van het gebruik van deze slimme software is het ook mogelijk om de verlichting te dimmen op afstand. Dit zorgt voor de juiste verlichting op de juiste plaats. Door de vervanging van de oude verlichting en het gebruik van de OLC modules wordt een energiebesparing van maar liefst 50% gerealiseerd.