Hertenpark Reek

Zylindo detecteert beweging in Hertenpark

Hertenpark Reek ligt middenin een woonwijk en is via verschillende routes te bereiken. Juist daarom is gekozen om slimme verlichting te plaasten door middel van het ZYLINDO armatuur, die lokaal licht verspreiden met behulp van de PIR sensor.


Innovatieve PIR sensor
De PIR (Passieve Infrarood) sensoren worden gebruikt om beweging te detecteren. Het unieke aan de ZYLINDO is dat de PIR sensor in de voet geïntegreerd kan worden. De sensor is onzichtbaar en zorgt hierdoor dat het ontwerp van het armatuur in stand blijft. Ons Owlet IoT besturingssysteem regelt de communicatie tussen de armaturen, waardoor het pad tot de eerstvolgende kruising wordt verlicht. Het komt dus bijna nooit voor dat alle ZYLINDO armaturen tegelijkertijd op volle sterkte branden en dat zorgt voor minder stroomverbruik. Het Owlet IoT-systeem maakt gebruik van een combinatie tussen een lokaal draadloos mesh-netwerk en de armaturen voor onmiddellijke reacties ter plaatse. Met behulp van een veilige APN zorgt Owlet IoT voor een hoog beveiligingsniveau.

Reek - Nederland
Netherlands
20%
standaard lichtniveau
100%
lichtniveau bij beweging


Duurzaamheid staat voorop
Door te kiezen voor de ZYLINDO gaat de Gemeente Landerd voor duurzaamheid. Er wordt veel energie bespaard doordat de armaturen niet voortdurend branden. Standaard wordt het lichtniveau van de ZYLINDO gedimd naar 20 procent, pas als een bezoeker wordt gedetecteerd gaat het lichtniveau naar de volle 100 procent. Zo wordt er ook rekening gehouden met de flora en fauna van het park: er schijnt niet continu licht en dat is bevorderlijk voor de natuur.

De Gemeente Landerd is erg tevreden over de plaatsing van de ZYLINDO. Ook de bewoners zijn positief en de aannemer vond deze armatuur gemakkelijk te verwerken. De gemeente heeft er daardoor voor gekozen om ook het centrum van Reek te vernieuwen met ZYLINDO armaturen.


ZYLINDO met bovenkap
De ZYLINDO is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een gladde cilinder of met een bovenkap. In het Hertenpark zijn de armaturen geplaatst mét bovenkap. Deze bovenkap is gemaakt van aluminium en de lichtkap van UV-gestabiliseerd polycarbonaat. ZYLINDO heeft een lange levensduur, door het bieden van een hoog dichtheidsniveau en een zeer hoge schokweerstand.