Parkeerplaats De Misse

Unieke verlichtingsoplossing in samenspraak met gemeente Bernheze

Egaal lichtbeeld
De parkeerplaats De Misse in Heesch is voorzien van nieuwe verlichting. Door middel van een custom made oplossing, zijn zowel op de hoeken als in het midden van het plein, nieuwe armaturen geplaatst. De gemeente zocht naar een duurzame vervanger met LED, die op afstand bestuurd kon worden. Ze hebben daarom gekozen voor YOA armaturen in combinatie met het OWLET IoT systeem van Schréder. Hiermee is het mogelijk ieder armatuur afzonderlijk te bedienen, of om de verlichting van het plein in één keer aan te passen. Elk armatuur kan gedimd worden, of juist op 100% lichtsterkte worden gebracht bij calamiteiten. In samenspraak met de gemeente is ervoor gekozen de armaturen op hetzelfde niveau in te stellen, voor een gelijkmatig, egaal lichtbeeld over het hele plein. 


Bijzondere samenwerking
Uniek aan dit project is dat de gemeente zelf heeft meegedacht over het ontwerp van de uithouder. Schréder en de gemeente Bernheze hebben gezamenlijk gezocht naar een oplossing die geschikt was voor de bestaande masten. Er is een nieuwe, custom made beugel ontwikkeld, die toepasbaar was op de reeds bestaande bevestigingspunten. Om doorhangen te voorkomen, is de verlichtingsoplossing dicht op de mast gemonteerd. Ook wilde de gemeente Bernheze graag twee kleuren terug laten komen in het geheel, daarom is de mast uitgevoerd in een lichtgrijze tint en de uithouder en het armatuur zijn donkergrijs. De gemeente is erg tevreden met het eindresultaat!

De Misse
Heesch
Netherlands

Partner(s)

Nobralux

Application(s)

Smart City Ready
Het YOA armatuur is een veelzijdige, duurzame en esthetische verlichtingsoplossing. Het is het perfecte hulpmiddel om een aantrekkelijke en veilige plek te creëren, waarin mensen zich goed voelen. In aanvulling op de esthetische vormgeving en kwaliteitsafwerking maximaliseert YOA de energiebesparing. Door de integratie van het OWLET controlesysteem is dit armatuur Smart City Ready. YOA volgt de basisprincipes van een circulaire economie, waardoor het energieverbruik geminimaliseerd wordt. Ook kunnen de componenten van dit armatuur vervangen worden om te profiteren van toekomstige technologische innovaties. Hierdoor wordt de levensduur van het armatuur drastisch verlengd.