Busstation Den Haag Centraal

INDU BAY, TECEO en POSS zorgen voor de juiste look en feel van industrieel busplatform

Het busplatform van Den Haag Centraal is een belangrijke schakel in de verbetering van het openbaar vervoer netwerk, daarom is het grondig aangepakt. Dit proces heeft een aantal jaren geduurd, maar uiteindelijk is er een compleet nieuw platform opgeleverd. Schréder heeft daar een groot aandeel in gehad. 


Industrieel en exclusief
In totaal zijn er 32 INDU BAY armaturen geplaatst in de overkapping van het busplatform - een open gedeelte dat de bushaltes verlicht. Dit gebeurt op zo’n manier dat het niet als hinderlijk wordt ervaren voor de buschauffeurs en prettig is voor forenzen. De industriële verlichting zorgt voor een exclusieve uitstraling, wat perfect aansluit bij de rest van het station.

De INDU BAY armaturen springen meteen in het oog dankzij het robuuste ontwerp. Ze zijn ontworpen voor weinig onderhoud en een extra lange levensduur, met drie fotometrische distributies bieden ze een voor een hoog visueel comfort.


 

Kon. Julianaplein 10
Den Haag
Netherlands
32 stuks
INDU BAY
14 stuks
TECEO
35 stuks
POSS

Slimme verlichting
Gedurende de dag arriveren en verlaten veel bussen het station, maar in de nacht is dit vele malen minder. Tot een bepaald tijdstip rijden de bussen, daarna niet meer. De specifieke uitdaging hierin was dat gedurende zonsopgang en zonsondergang een minimum van 100 lux gehanteerd zou worden. Buiten de actieve dienstverlening moest er een verlichtingsniveau van 20 lux behaald worden. Door te kiezen voor het INDU BAY armatuur is het gelukt om deze doelstelling te behalen. Duurzaamheid en energiebesparing staan hoog in het vaandel voor de gemeente Den Haag.


Combinatie van drie armaturen
Voor het comfort van de reizigers is er onder het Haags Startstation Erasmuslijn een windscherm geplaatst. Hier zijn de POSS armaturen gesitueerd: de compacte vormgeving van deze armaturen zorgt ervoor dat ze geheel in het windscherm opgaan. POSS is 35 keer geplaatst en de TECEO armaturen komen 14 keer terug.

De combinatie van deze drie armaturen is de sleutel tot het industriële maar exclusieve karakter van het busstation. De opdrachtgever is zeer tevreden met het resultaat. Alle armaturen zijn op afstand te bedienen. Dit zorgt voor het gewenste verlichtingsniveau op de verschillende tijdstippen. De gekozen armaturen hebben een lange levensduur, zijn innovatief en passen qua stijl goed bij de uitstraling van het busplatform.