Projekat osvetljenja Kamidžorskog mosta i raskrsnice

Energetski efikasno rešenje stvara sigurne puteve

Kamidžorska raskrsnica je jedna od najvažnijih raskrsnica na regionalnom putu Kraljevo-Kragujevac-Kruševac. Ovo čvorište je često saobraćajno žarište posebno u jutarnjem i večernjem špicu i mesto koje se do sada, s pravom nazivalo crnom rupom ove saobraćajnice. Usled nepostojanja osvetljenja na ovoj raskrsnici odnosno kružnom toku i samom mostu na ulasku u grad Kraljevo, dolazilo je do čestih saobračajnih nezgoda.

Putevi Srbije, sredstvima iz republičkog budžeta, pokrenuli su projekat osvetljenja ovog dela sobraćajnice. Ideja je bila da se stvori putna mreža koja će poboljšati sigurnost i neometan protok saobraćaja.

Projekat osvetljenja ove veoma važne saobraćajne kucavice poverili su projektnom birou Minel-Schrédera.

Za osvetljenje je izabrana svetiljka AMPERA MIDI, instalisane snage 99W. Instalisano je ukupno 40 svetiljki. Ova svetiljka zadovoljava sve svetlotehičke zahteve, ima dug životni vek, visoku efikasnost i jednostavna je za ugradnju i održavanje.

Svetiljke AMPERA -  savremeni LED izvori sa odličnom uniformnošću usmeravaju svetlost tačno tamo gde je potrebno. Jednako važno, ovi savremeni LED izvori emituju oštru belu svetlost koja osigurava odličnu vidljivost, bolji kontrast i visoku vizuelnu udobnost a sve to doprinosi sigurnosti na putevima i smanjenju saobraćajnih nezgoda.

Grad Kraljevo kao i Putevi Srbije zadovoljni su postignutim rezultatima osetljenja i u narednom periodu nastavljaju borbu za sigurne i kvalitetne puteve u Srbiji.

Kamidžorski most i raskrsnica
Kraljevo
Serbia

Customer

JP Putevi Srbije, Grad Kraljevo

Partner(s)

VB Energetik, Čačak

Application(s)