Hoe uw fietspaden intelligent verlichten?

De vrijheid die we traditioneel met de auto associëren? Die bestaat niet meer omdat het autoverkeer voortdurend blijft toenemen. Er staan overal files. De grote en dure privévoertuigen belasten de steden, vervuilen het milieu en moedigen ons allesbehalve aan om fysieke inspanningen te leveren. Tijdens de afbouw van de coronacrisis is de fiets de nieuwe ster geworden.

Omdat hij respect heeft voor social distancing en het milieu, is de fiets op het voorplan terechtgekomen. In veel steden vermenigvuldigt het aantal fietsvoorzieningen zich. Meer dan ooit is het belangrijk om te investeren in aangepast verlichte kwaliteitsvoorzieningen die garanderen dat fietsers veilig zijn.

Om u te helpen om uw fietspaden te verlichten, hebben we een gids samengesteld met Schréder-oplossingen die het verschil maken.

1 – Maximale veiligheid garanderen

Onze armaturen bieden u een breed assortiment aan fotometrieën die een gelijkmatige en visueel comfortabele verlichting garanderen. Zo kunnen de fietsers ook in het donker de oneffenheden in de weg en de obstakels zien. We kunnen u ook verlichting aanbieden met verschillende intensiteiten en kleurtemperaturen die een opvallend contrast creëert op gevaarlijke plaatsen zoals kruispunten.

Assurer la sécurité

2 - Comfort voor alle gebruikers

Omdat armaturen op fietspaden op geringe hoogte moeten worden geïnstalleerd, is het enorm belangrijk om te zorgen dat ze zo weinig mogelijk verblinden. Schréder voldoet aan de hoge eisen  van maximale beperking van verblinding (klasse G) en van kleurweergave (CRI). TECEO S en AMPERA Mini bijvoorbeeld voldoen aan klasse G*4 en bieden een hoge graad van visueel comfort. Ze verspreiden een zacht licht (warm wit) met een kleurweergave-index van 80. Zo geven ze de kleuren weer zoals ze in het daglicht te zien zijn.

Cycliste roulant sur le pont Theunis éclairé par des handrail

3 – Uw gebruik van middelen optimaliseren

Verlichting neemt een grote hap uit de energierekening van een stad. Maar met de juiste technologie en partner kunt u die last aanzienlijk verminderen. Tijdens het ontwerp van een installatie vermijden we dankzij een perfect berekende oplossing om overdreven te verlichten. Zo zorgen we dat u alleen de absoluut noodzakelijke energie verbruikt, rekening houdend met de natuurlijke waardevermindering van de lichtsterkte in de loop van de tijd (onderhoudsfactor). Schréder biedt u intelligente oplossingen aan die voor het juiste licht op de juiste plaats op het juiste moment zorgen. We bieden u een compleet gamma oplossingen aan:

  • Autonoom lokaal netwerk met bewegingssensoren
  • Schréder EXEDRA voor beheer op afstand
  • Infraroodsensoren (PIR) of radars.
Optimiser-les-ressources

4 – Fauna en flora beschermen

Om u de vrijheid te geven om altijd de juiste kleurtemperatuur te gebruiken, hebben we de Schréder FlexiWhite-oplossing ontwikkeld. Of ze nu gebaseerd is op voorgeprogrammeerde scenario's, werkt met een systeem voor beheer op afstand, gebruik maakt van sensoren of een mix daarvan: met de FlexiWhite-oplossing hebt u de flexibiliteit om op de juiste plaats en het juiste moment het juiste lichtniveau met de juiste kleurtemperatuur te voorzien.

Met printplaten die 2 soorten leds gebruiken (bijvoorbeeld 2000K en 3000K) kunt u een van de 2 kleurtemperaturen kiezen, of ze op verschillende niveaus mengen (dimmen) om een heel palet aan kleurtemperaturen te creëren. Omdat de lenzen de hele printplaat bedekken, blijft de lichtverdeling altijd dezelfde. Welke kleurtemperatuur u ook kiest.

fauna-en-flora-flexiwhite

Om de natuur te beschermen is ook de kleurtemperatuur van verlichting essentieel. Studies tonen aan dat witte leds die verzadigd zijn met blauwe golven 3 keer storender zijn voor dieren dan zachtere gele of amberkleurige lampen. Dankzij aanwezigheidsdetectie schakelt FlexiWhite automatisch van oranje verlichting die de fauna en flora beschermt naar wit licht dat de veiligheid en het comfort van fietsers en voetgangers garandeert.

Armaturen die met bewegingssensoren zijn uitgerust, zien wanneer er fietsers aankomen en passen zich aan de stroom van fietsers aan. Tegelijk beschermen ze planten en dieren. 

5 – Bestand tegen tijd en vandalisme

Schréder ontwerpt producten die bestand zijn tegen de tand des tijds (FutureProof). U kunt ze upgraden om nieuwe functies toe te voegen en voordeel te halen uit toekomstige technologische ontwikkelingen. En met onze draadloze besturingssystemen kunt u een installatie gemakkelijk uitbreiden met bijkomende armaturen. Onze armaturen TECEO S en AMPERA Mini (IK 09) gaan heel lang mee en zijn bestand tegen vandalisme.

résister-au-temps-cyclistes_sur_section_protegee

6 – Diefstallen in fietsenstallingen voorkomen

De SHUFFLE biedt een unieke oplossing voor uw fietsenstallingen. De intelligente kolom combineert verschillende functies. De comfortabele sfeerverlichting maakt de ruimte aantrekkelijker. Ondertussen waken de ultramoderne videobeveiligingscamera's – met digitale zoom of volledig gemotoriseerd – over de fietsen.

SHUFFLE schrikt personen met slechte bedoelingen af en verhoogt het veiligheidsgevoel. U kunt er ook een oplaadstation voor elektrische fietsen in integreren.

Shuffle éclairant les abords d'un stade

Download onze FOCUS-brochure over fietspaden.

Application(s)